Romijn krijgt steunt van de Van der Sar-foundation
en biedt ook steun als ambassadeur

Romijn is ambassadeur geworden van de Edwin van der Sar Foundation. Hij vertelt anderen over zijn angsten en twijfels en dat je ondanks al die angsten en twijfels toch door moet gaan.

De Edwin van der Sar Foundation realiseert projecten ter ondersteuning van mensen met hersenletsel op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. Voor de realisatie van deze projecten werken zij samen met landelijke partijen en staat deskundigheid voorop. De Foundation is een stimulerende en verbindende factor tussen diverse partijen; patiënten, revalidatiecentra, ziekenhuizen, woon-zorglocaties, verzekeraars, etc.

Ze werken samen om de zorg voor patiënten met een hersenbeschadiging te verbeteren en ze zetten ‘bewegen’ in als middel om herstel van hersenfuncties en sociaal contact te bevorderen. 

Deze Foundation onderscheidt zich door een pragmatische aanpak, waarin concrete handvatten worden geboden. Wekelijks sporten honderden mensen met hersenletsel op onze beweeglocaties door heel het land. Er is steeds meer bekend over het positieve effect van beweging op diverse veelvoorkomende beperkingen bij hersenletsel en het kan de lange termijn uitkomsten verbeteren. Voor de realisatie van onze beweegprojecten werken zij samen met grote instellingen en landelijke partijen.

Naast beweging is ook het meedoen in de maatschappij enorm belangrijk voor onze doelgroep. Door begeleiding en talentontwikkeling willen zij daarom ook het maatschappelijk perspectief verbeteren voor mensen met hersenletsel.

Met haar naamsbekendheid vraagt zij aandacht voor hun uitdagingen. Naast hen een steuntje in de rug te geven middels de activiteiten, dragen zij graag bij aan voorlichting en bewustwording voor hun positie. lees meer

Man en paard; Vd Sar en Vriendenloterij schenken revalidatiepaard

VriendenLoterij en de Edwin van der Sar Foundation verrassen acteur en manage met extra revalidatiepaard

7 april 2017 - Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor acteur Romijn Conen, onder andere bekend van Flikken Maastricht. De Edwin van der Sar Foundation deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor paardrijlessen voor Romijn. Romijn rijdt nu paard bij Manage de Binckhorst in Rosmalen ter bevordering van het herstel van zijn herseninfarct. Romijn werd samen met zijn vrouw Nanna verrast door Edwin en Annemarie van der Sar.

Romijn Conen kreeg in het najaar van 2015 een herseninfarct en revalideert momenteel met medewerking van de Edwin van de Sar Foundation. Romijn is na zijn herseninfarct onder andere begonnen met paardrijden. Het paardrijden draagt bij aan de verbetering van zijn motoriek, opbouw van zelfvertrouwen en mogelijk het herstel van lichaamsfuncties.

Paardrijden omwille van revalidatie Maurice Brederode, directeur Edwin van der Sar Foundation: “Net als Romijn zijn er meerdere ruiters met hersenletsel die bij Manege de Binckhorst rijden omwille van hun revalidatie. Niet alle paarden zijn geschikt om dit werk te doen en er zijn veel vrijwilligers nodig om de ruiters intensief te begeleiden. Het is steeds een financiële uitdaging voor de manege om aan de vraag naar paardrijlessen te kunnen voldoen. Dankzij het VriendenFonds hebben zij een nieuw paard aan kunnen schaffen, waar zowel Romijn als de andere ruiters met veel plezier gebruik van maken.”

Romijn Conen: “Ik vind het heerlijk om weer paard te kunnen rijden, het helpt mij enorm bij het vinden van mijn evenwicht, de juiste balans. Na een kleine terugval tijdens mijn herstelproces gaat het nu gelukkig weer een heel stuk beter. We zien nog een behoorlijke uitdaging tegemoet, maar gaan qua herstel tenminste met kleine stapjes vooruit. Deze paardrijlessen zijn een hele fijne aanmoediging en bovendien erg leuk dat Edwin en Annemarie mij hier komen opzoeken!”

Doneer via: NL20INGB0007072221 tnv Stichting voor Romijn 
Communiceer via mail@romijnconen.nl