Update juli 2017; er is hoop

Het is gek hoe de dingen lopen! Het ene moment ben je nog vol aan het revalideren (en doe je weinig meer dan dat), en het volgende moment sta je weer - wankel en wel – de dingen te ‘regelen’. Ik ga vooruit, langzaam, maar gestaag.

Er is hoop dat Nanna en ik op afzienbare termijn weer zelf richting kunnen geven aan ons leven. We werken hard aan hoe we – hopelijk – over een jaar weer over voldoende inkomen kunnen beschikken.

In Schiedam waar een nog onverkoopbaar huisje staat van Nanna, wordt hard gewerkt aan het opknappen ervan voor verhuur aan expats, we hebben afspraken met een bureau dat die verhuur voor ons gaat regelen.

In het buitengebied van Berlicum, waar we nu nog wat houtje-touwtje wonen, zijn we bezig om in dat huis zelf een woon- en werkplek te realiseren en ook om daar een bescheiden B&B op te tuigen.

In de vorige update, in april, schreef ik dat we in ons voorhuis, in juli, een B&B zouden openen… Maar mei en juni gingen voorbij, en alles bleef zoals het was: een zolder die door vrienden gestript en kaal was. Maar verder niets! Te veel werk en veel te weinig tijd deed “de klussers” die het opknapwerk tegen een bescheiden vergoeding zouden komen doen besluiten om ons voorhuis pas later in het jaar aan te pakken. Toen kregen we het lumineuze idee om ons achterhuis om te turnen tot een tijdelijke B&B. Met alles erop en eraan! Dan zou er dit jaar toch wat geïmproviseerd kunnen worden met vorm en stijl van de B&B en kunnen we later, in februari 2018, van start gaan met de echte B&B. Het is hollen tegen de klok, en bij alles zullen we alle hulp nodig hebben die we krijgen van familie, vrienden en kennissen, maar het lijkt toch te lukken!
Per 1 augustus hebben we een tijdelijke B&B! Onze toekomstige gasten mogen dan onze slaapkamer, werkkamer, wc- en badkamer naar hartenlust gebruiken! En wij slapen wel in de toekomstige kinderkamer!

Op 01 augustus 2017 gaan we open met de 1e fase van onze B&B, gelegen in de grote binnentuin van Nieuw Laar 22. Een straatje in het buitengebied van Berlicum.
Onder de wolken van Den Bosch, dat met Theaterfestival Boulevard van 3 tot en met 13 augustus kunstminnend publiek weet te trekken. Waar je naast het vertier tot rust weet te komen in een eetcafé of een restaurant, aan een van de vele pleintjes van de stad.
Of waar je kunt fietsen of wandelen tussen de bossen die worden afgewisseld met weiden vol koeien, met maisvelden, met aardappels. Waar je op weggetjes met mooie bomen één wordt met de natuur. Waar je na een lange maar vreugdevolle dag in een bad-met-poortjes de dag herbeleefd. En na een heerlijke nacht, in een stille tuin, sluit je verblijf af met een ontbijt: met scones uit eigen keuken, verse sap en een gekookt eitje! Warme broodjes met kaas uit de streek!

Reserveer een avond in ons B&B en laat je verrassen door onze kookkunst! En/of laat je vrienden en bekenden weten dat ze bij ons terecht kunnen.
Kosten: €75 (incl. Ontbijt), reserveren: mail@romijnconen.nl


Er is ook ander nieuws, het is namelijk zo dat mijn ziel en zaligheid, mijn lieve Nanna, een kindje verwacht! Eind november zal dat kleine spruitje ter wereld komen, en dan hebben we – naast 2 labradors – ook nog een klein kindje! We kunnen bijna niet wachten om zien wat het worden gaat: een jongen… of toch een meisje!

Je gaat natuurlijk (als donateur) meteen afvragen: hoe moet dat nu allemaal verder?
Ik ben nog midden in mijn revalidatieproces! En vooralsnog kunnen we vanuit de eerdere crowdfundingactie maar tot 31 december 2017 in ons levensonderhoud voorzien. En het duurt nog wel even voordat Schiedam en de B@B in Berlicum voldoende inkomen opleveren. De kans dat ik al weer zelf geld kan verdienen is er nog zeker niet. Ik doe wat ik kan! Ik werk hard bij Hutten Catering. Nog steeds in de bakkerij. Enbinnenkort ga ik een andere bedrijfstak binnen Hutten proberen. Meer met het ‘hoofd’, meer zoals ik ‘vroeger’ werkte, met al mijn talenten… , maar inkomen levert dat nog niet op.

En verder? Ik probeer weer meer onder de mensen te komen! Ik word wekelijks gecoacht door Fleur, een coach van het NAH Professionals! Dat is niet gemakkelijk, maar toch doe ik dat! En ik ga naar het Radboud omdat ik vind dat ik nog lang niet klaar ben! Ook dat is niet simpel…

En ik krijg energie en nog meer doorzettingsvermogen doordat ik beetje bij beetje weer vol in het leven kom te staan. Dat ik weer nodig mag zijn, hoe klein en beholpen ook, voor Nanna en een leuk meisje of jongetje!

De realiteit is ook, dat alles wat nu gebeurt zo snel mogelijk weer een basisinkomen moet opleveren, aan te vullen met inkomen uit werk, voor zover ik dat kan doen en via Nanna die hopelijk artistiek op termijn ook weer aan de slag kan.

We overleven met het beetje geld dat nog resteert uit de crowdfunding en vooral dankzij de liefde en hulp van talloze vrienden, kennissen en familie die hun handen uit de mouwen steken en meebouwen aan onze droom: een leven in een huis dat weer een toekomst heeft! Het maakt mij dolgelukkig om te zien hoe alles, centimeter voor centimeter, weer vorm en meerwaarde krijgt. Dat komt door Nanna, mijn steun en toeverlaat. Maar het komt ook door al die anderen die komen helpen met geld, met klussen, met goeie raad, een luisterend oor… We zijn er nog lang niet, maar door beetje bij beetje weer de kracht te voelen, samen met de mensen die je willen steunen, maakt mij, dat maakt ons, zeer gelukkig!

Hopelijk wil je als je ons al maandelijks als donateur steunt dat nog even volhouden, en als je dat nog niet doet of alleen een eenmalige donatie wilt doen, dat zijn we daar ook heel erg blij mee.

Bij voorbaat heel veel dank voor de steun die we al krijgen en die we nog hopen te krijgen.

Lieve groet, Romijn, ook namens Nanna.

Doneer via: NL20INGB0007072221 tnv Stichting voor Romijn 
Communiceer via mail@romijnconen.nl